Friday, December 27, 2013

Selamat Datang ke Travelog Cik NUFA


Sumber: Cik NUFA edit sendiri. Hehe..

Selamat datang ke TRAVELOG CIK NUFA ^^

Selamat kembali ke blog Cik NUFA yang telah dinaiktaraf dan diubahsuai sedikit. Sikit je, tak banyak mana pun. Hehe...

Cik NUFA akan kongsikan catatan perjalanan, pengembaraan dan explorasi Cik NUFA ke tempat-tempat menarik yang bakal dan telah Cik NUFA lawati. Cik NUFA juga akan kongsikan kepada semua info-info berguna untuk dipraktikkan dan dijadikan panduan agar lebih memudahkan perjalanan dan lawatan anda. 


Segala catatan Cik NUFA di sini berdasarkan pengalaman dan pembacaan Cik NUFA juga perkongsian dari teman-teman blogger lain dan sumber-sumber yang diyakini dan dipercayai. Jika terdapat sebarang kesilapan dan kekurangan, sila tinggalkan komen anda di ruang komen di setiap entri Cik NUFA.

Bagi yang blogwalking ke blog Cik NUFA ni, sila-silakanlah follow blog Cik NUFA ni yer. Jangan lupa tinggalkan jejak anda (nama atau URL blog anda) supaya Cik NUFA boleh blogwalking ke blog anda pula yer. Hehe.. Nak ber 'cbox' pun boleh. Tu disebelah kanan tu. Hehe...

Seboleh-bolehnya Cik NUFA ingin menulis di sini dengan cara yang lebih santai supaya anda berasa lebih selesa membaca entri-entri Cik NUFA. Hehe.. 

Jangan segan, jangan malu. Jom sama-sama kita kongsi pengalaman kembara di Travelog Cik NUFA ^^

Nantikan entri-entri Cik NUFA yang akan datang...

*Agak skema kan ayat-ayat Cik NUFA ni? Hehe.. Baik-baik, faham. Akan cuba dikurangkan skema itu dalam entri akan datang. :)


Salam kembara,




4 comments:

  1. Meh..nak follow jap :-) akak ni mmg suka sgt baca blog travel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. segan sy sis.. blog sy ni tak seberapa. baru nak mula berjinak2 ber'travel blogging' hehe..

      Delete
  2. Salam Cik Nufa. Rasa macam best pulak kalau ade blog pasal travel ni kan. Tapi saya pula bukan jenis travel selalu, setahun mungkin sekali dua aje jadi takde banyak benda yang nak diceritakan.

    Oh ya, betul ke kene ada banyak duit kalau nak travel ni? Cuba Cik Nufa komen sikit. Reply kat blog saya eh. tqqqq!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Uni :)

      CN pn bknlah travel every month. cuma travel experience yg CN share dkt sini ada jgk yg tak planning, kebetulan ke tmpt tersebut, then CN share dlm blog ni :) bg CN, tak semestinya kt kena travel ke satu2 tmpt tu, spend few days dkt tmpt tu, then baru tulis psl travel experience kt. apa sj yg blh dikategorikan sebagai 'tourism, travel' atau apa2 sj la yg ada kaitan dgn pelancongan (cthnya: tmpt makan best ke, apa yg best tntg kampung halaman kt ke) pn blh jadi travel experience.. who knows, itu blh jadi sumber rujukan utk org lain ke kan :)

      CN akan komen utk pertanyaan Uni tu dlm entry Uni yg ni yer 'Bila Mula Terfikir Nak Pergi ke Langkawi?' :)

      Delete

Seronok tak baca catatan kembara Cik Nurul?
Jangan lupa tinggalkan 'kenangan' di ruangan komen yer ^_^