Tuesday, January 28, 2014

ASFA Homestay Langkawi


Sumber: ASFA Homestay Langkawi

Selamat pagi Malaysia!!! 

Seriously, I feel GOOD, GREAT, AWESOME today!!!
Suddenly feeling those great mood. Hehe... Well, it's my day today. Hee...

Rasa macam nak senyum sampai ke telinga hari ni. Hehe... Cik NUFA! Back on track! Hehe...

So... Hari ni Cik NUFA nak promote sikit pasal 1 homestay ni yang terletak di Legend Island, Langkawi. Hee..

Namanya --->>> ASFA HOMESTAY LANGKAWI

Wednesday, January 22, 2014

Picnic at Gunung Ledang, Johor: #2



Welcome back all!!! :)

Lets continue with my picnic story. Hehe... For those who haven't read my previous entry, you may click here ^^ 

Somehow I miss the freshness of the nature at Gunung Ledang. Hehe...
Wonder where is Gunung Ledang located, you may check the location in my previous entry :)

Me and my friends spend about 3 hours there. We were not just having yummy BBQ, but also having chit chat, gossiping (oppsss!!! gossip girls. hehe...). 

Monday, January 20, 2014

Picnic at Gunung Ledang, Johor: #1


Good day to all :)

Last Saturday, 18 January 2014, I went to Gunung Ledang in Sagil, Johor. Gunung Ledang or also known as Mount Ophir is located at the Ledang District in Johor for a picnic with my former schoolmates. Yeay!!! Lets go picnic all!!! We were having lot of fun that day :)

For more information about Gunung Ledang, you may click here or here :)

Actually, Gunung Ledang is divided into two (2) parts: (1) Gunung Ledang Resort [I went here last Saturday] and (2) Gunung Ledang National Park. For more information about Gunung Ledang National Park, please click here :)


Thursday, January 09, 2014

Plan Trip 2014: #1


Source: The Absolute Travel Addict

Good morning all (dengan rasa gembiranya mengucapkan kata-kata ini. hehe..)

Amboi Cik NUFA oii! Happy nampaknya. Hehe.. Of course la happy sebab esok kan hari Jumaat, lusa kan Sabtu. Cuti hujung minggu. Ada plan baik ke Cik NUFA??? Hehe.. In shaa Allah ada, baik punya.. Hehe.. 

**Dalam kepala ni masih fikir-fikir lagi nak buat apa over the weekends. Hehe..

PLAN TRIP 2014

Well, apa plan trip anda tahun ni? Ke ada yang dah mulakan sesi kembara, menjelajah ke segenap pelosok dunia. Hehe... Kalau ada yang dah mula travel tu, Cik NUFA doakan anda semua selamat pergi, selamat sepanjang pengembaraan anda dan pulang ke tanahair juga dengan selamatnya :)

Friday, January 03, 2014

Happy New Year 2014


Kerajinan membuahkan hasil. Hehe..

Agak-agaknya dah terlambat ke kalau Cik NUFA nak wish 'HAPPY NEW YEAR 2014'?.. Hehe..

Wish entry ni sepatutnya di post semalam (semalam pun dah 2 Januari Cik NUFA oii. hehe...) tapi ada beberapa kekangan. So, pagi-pagi lagi Cik NUFA dengan penuh semangatnya berusaha sebaik mungkin menghabiskan entri ni. huhu..