Wednesday, October 22, 2014

Day 3: A Song That Makes You Laugh




Tiba pula hari ketiga Music Challenge ni. Hehe...

Day 3: A Song That Makes You Laugh :)

CN sebenarnya agak pening juga memikirkan lagu apa agaknya yang membuatkan CN senyum dan tertawa apabila mendengarnya. Hehe... Baru third day CN dah pening fikir. Hee...

Dalam sibuk-sibuk fikir, CN teringat filem animasi Frozen yang CN tengok banyakkk kali. Hehe... Filem animasi yang sangat comel. Princess Elsa (Queen Elsa) dan adiknya Princess Anna. Hehe... CN nak jadi princess mana satu ni? CN yer? Hmm, CN nak jadi Princess Elsa a.k.a Queen Elsa. Kenapa Elsa? Sebab... Elsa tegas, very protective, loving and caring. Hehe...

Dah puas fikir, akhirnya lagu ni, Love Is An Open Door menjadi pilihan CN. Cinta adalah pintu yang terbuka. Hee... A very direct translation, kan. Hehe :)

Dan, kenapa CN pilih lagu ni bukan OST lain dalam animasi ni? Hee...

Everytime CN dengar lagu ni, seriously memang CN akan senyum-senyum. Rasa macam comelll ja. Hehe... Rasa macam berbunga-bunga cinta gitu. Rasa macam nak dancing together with them pun ada juga. Hee... Tak ada specific reason kenapa CN pilih lagu ni sebenarnya. Mungkin disebabkan kecomelan dua-dua karakter Princess Anna dan Prince Hans kot, yang membuatkan CN tertarik lebih kepada lagu ni berbanding OST Frozen yang lain. Hehe...

Tomorrow is the fourth day of this challenge. Lagu apa agaknya untuk esok yer. Hehe...

Stay tuned and keep on supporting CN ^^



6 comments:

  1. comel lagu ni...kite tersenyum2 mendengar... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Aisya. Hehe...
      Comel je :D
      CN pun byk kali juga la duk tgk movie ni. Hehe...

      Delete
  2. aaaa lagi ni sweet and cute. CN pleaaaase buang words verification tu tak tahan nak kena isi each time mai komen.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. sweet kan CT :)
      laa ada eh verification tu? sorry2, seriously CN pun tak perasan kena isi verification tu. hee.. sat ni CN buang yer :)

      Delete
  3. sesuai sgt utk org yg sedang di lamun cinta nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik >_<
      Kann.. sesuai kann.. hehe

      Delete

Seronok tak baca catatan kembara Cik Nurul?
Jangan lupa tinggalkan 'kenangan' di ruangan komen yer ^_^